Bonjardim Wines is exclusief wijnimporteur van Bonjardim.

De wijnen komen van de Albergue do Bonjardim, een klein wijngoed daterend uit het jaar 1756. Het ligt in de Beira in het geografische midden van Portugal en heeft een microklimaat.

Sinds 1989 verbouwen Huub en Wil Lenders uit Nijmegen hier op natuurlijke en ambachtelijke wijze unieke wijnen. Een explosie van kleur, aroma, smaak en een groot bewaarperspectief zijn het resultaat van alle zorg en aandacht voor deze wijnen.

Bonjardim staat niet alleen voor hoge kwaliteit, maar ook voor duurzaamheid. De biologische en vegan wijnboerderij gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen en dierlijke producten, produceert groene stroom en ondersteunt de plaatselijke economie.

Huub en Wil hebben vele prijzen gewonnen op internationale wijnbeurzen in onder andere:

  • Portugal
  • Spanje
  • Monaco
  • Duitsland
  • Azië


Bovendien zijn zij uitgeroepen tot nationale wijnproducent van het jaar 2016 in Portugal. Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Portugal in 2017 werden Bonjardim wijnen geschonken.

Wilt u een bezoek brengen aan de Albergue do Bonjardim in Portugal?

Ga dan hier naar de website.

Huub & Wil 1

Onno Kleyn:

“… Huub en Wil Lenders verruilden in 1989 de koeien voor Portugese wijnstokken in de Beira en maken sindsdien wijn. Dat lukt ze wonderwel. Ze werken biologisch en vegan, winnen prijzen en schonken hun wijn tijdens het staatsbezoek van Willem-Alexander aan Portugal. Ik proefde een stel van hun wijnen. Indrukwekkend.”

Harold Hamersma:

“… twee Nederlanders die onlangs zijn uitgeroepen tot Portugals wijnproducent van het jaar. Sinds 1989 maken Huub en Wil Lenders hun Bonjardim wijnen. Hun manier van werken heeft de handen op elkaar gekregen van een jury waarin diverse ministeries en opleidingsinstituten zaten. Lovende woorden voor de kwaliteit van de wijn én de manier van werken van de Hollanders.”

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.